Az osztrák klasszikus: császármorzsa

Aki valaha járt már a Ausztriában biztosan kóstolta már ezt a házias desszertet. Síelések alkalmával, mikor szétvagyfa betérünk egy kis időre egy étterembe,  különösen jól tud esni. Otthon is könnyen el lehet készíteni, mi már kikísérleteztük a saját jól bevált receptünket.

Hozzávalók:

 250 ml tej

125 ml tejszín

6 db tojássárgája

1 csipet só

150 g kristálycukor

vanílliás cukor

250 g liszt

4 tojásfehérje

100 g vaj

50 g mazsola

porcukor

vaj

Elkészítés:

A tejből, tejszínből, tojássárgájából, sóból, kevés cukorból, vanílliás cukorból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. 

A fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, összeforgatjuk, serpenyőbe öntjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 30 percig sütjük. 

img_0959.jpg

 

Utána egy spatulával szagassuk meg, szórjunk rá kristálycukrot, majd toljuk vissza a sütőbe 8 percre, amíg karamellizálódik a cukor a tetején.

img_0960.jpg

Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, és almapürével tálaljuk. 

img_0958.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dolce-vita.blog.hu/api/trackback/id/tr616470992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolce Vita

Friss topikok

Címkék

Archívum

süti beállítások módosítása