Aki valaha járt már a Ausztriában biztosan kóstolta már ezt a házias desszertet. Síelések alkalmával, mikor szétvagyfa betérünk egy kis időre egy étterembe, különösen jól tud esni. Otthon is könnyen el lehet készíteni, mi már kikísérleteztük a saját jól bevált receptünket.
Hozzávalók:
250 ml tej
125 ml tejszín
6 db tojássárgája
1 csipet só
150 g kristálycukor
vanílliás cukor
250 g liszt
4 tojásfehérje
100 g vaj
50 g mazsola
porcukor
vaj
Elkészítés:
A tejből, tejszínből, tojássárgájából, sóból, kevés cukorból, vanílliás cukorból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk.
A fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, összeforgatjuk, serpenyőbe öntjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 30 percig sütjük.
Utána egy spatulával szagassuk meg, szórjunk rá kristálycukrot, majd toljuk vissza a sütőbe 8 percre, amíg karamellizálódik a cukor a tetején.
Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, és almapürével tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.